Inspirit i Resele Kyrka
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirit i Resele Kyrka

1 / 1

Den relativt nybildade gruppen Inspirit förgyllde den rekordvarma sommarkvällen i Resele kyrka den 23 juli.

Annons

Den garvade och erfarne musikern och sångaren Per Schulz på gitarr och mandolin, sångpedagogen och sångfågeln Anneli Björklund och Olov Sjögren på cello och gitarr bjöd på en omväxlande konsert.

Temat var andlig musik i blandad tappning, gospel, blues, country, ballader samt som extranummer psalmen "Innan gryningen" ur den nya psalmboken med musik av Benny Andersson och text av Ylva Eggehorn. Den framfördes kristallklart av Anneli, nära nog a cappella, med ett mycket lågmält ackompanjemang av Per och Olov.

Anneli trakterade en portabel tramporgel med den nästan förväntade melodin för detta instrument som inledning, "Den blomstertid nu kommer", som efter några takter övergick i gospeln "Keep me walking where the green grass grows."

En reaktion på den oro som råder i vissa delar av världen och som når oss dagligen var balladen "Don't want to know, sometimes it gets too hard to listen." En lågstämd visa där Per Schulz med sin unika inlevelse gav uttryck för känslan i sången.

Den nyupptäckte amerikanske sångaren Doug Seeger som turnerat i Sverige och bland annat framträtt i Bjärtrå kyrka inspirerade till framförandet av hans stora hit, "Going down the river". Anneli Björklund med sitt stora och välklingande röstomfång fortsatte på den lite dystra vägen med "The farmhouse is buring down", en familjetragedi.

Det blev lite allsång också, bland annat världens mest inspelade gospel, "I fly away", och ingen av de cirka ett hundra deltagarna sparade på rösten. Ännu en gång har Resele församling bjudit på en välkomponerad och fin musikupplevelse och vi ser framemot nästa konsert.

Kerstin Franzén

Sollefteåbygden

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons
Fler nyheter
Annons
Annons